Back to All Events

Dutch Language Café: Excursie naar de Zandmotor

  • De Zandmotor Machiel Vrijenhoeklaan Den Haag, ZH Netherlands (map)
Foto: Rijkswaterstaat Beeldbank

Foto: Rijkswaterstaat Beeldbank

Wisselende activiteiten om op een leuke manier Nederlands te oefen en elkaar en de stad beter te leren kennen! Deze keer gaan we naar de Zandmotor! De Zandmotor? Wat is dat?

Heel kort gezegd: de Zandmotor verdedigd onze kunst, zodat wij geen natte voeten krijgen!

De Zandmotor bij Kijkduin is de jongste loot (verbuiging) in de kustverdediging van het Westland tussen Scheveningen en Hoek van Holland. De Zandmotor is aangelegd in 2011 en heeft als hoofddoel de kust en ons land op de langere termijn veilig te stellen. Maar dat niet alleen: het is nieuwe natuur en nieuw recreatiegebied, waaronder Kitesurfen!

Op zondag 1 september zal onder leiding van Bert van der Valk, fysisch geograaf en kustmorfoloog, een bezoek gebracht worden aan de Zandmotor. Onderweg wordt uitgelegd hoe die Zandmotor tot stand is gekomen (dat gaat zomaar niet!), hoe die werkt, welke boeiende natuur er is en wat de verwachte levensduur is.

Verzamelen om 11:30 uur bij Beachclub BIRDS, Kijkduin. Kijkduin is bereikbaar met de buslijnen 23, 24, en 26. Houd rekening met een goed kwartier lopen vanaf het eindpunt van die buslijnen. Er is meestal voldoende parkeergelegenheid bij die rotonde. We gaan ook door het water lopen, dus draag makkelijk schoeisel en kleding die nat mag worden. Een rugzakje en een flesje water zijn handig.

Geef je snel op, er zijn maar een aantal plekken. Stuur een mail naar: dutchlanguagecafe@gmail.com


Voor meer informatie over Dutch Language Cafe, kijk op de website.

Tot dan!

Earlier Event: August 28
Dutch Language Café: Game Night
Later Event: September 2
Start de week met H.I.I.T.!