Back to All Events

De Estafette: No More Food Waste

  • ANNA & Co 55 Wilhelmina van Pruisenweg Den Haag, ZH, 2595 AN Netherlands (map)
bokashi-in-tuin-600x595.jpg

Tijdens deze editie van De Estafette gaan we leren om van afval een nieuw bruikbaar product te maken: BokashiI!

Bokashi is Japans voor ‘goed gefermenteerd organisch materiaal’. Dit lijkt misschien ingewikkeld maar het tegendeel is waar. Je laat de natuur haar werk doen en je krijgt eenvoudig hoogwaardige plantenvoeding. Twee vliegen in een klap: jij bent van je afval af, je verspilt geen voedsel meer en het levert ook nog de beste plantenvoeding op...

Hoe werkt bokashi?

Meng in je eigen luchtdichte bokashi-emmer je groente, fruit en etensrestjes met een schepje bokashi-starter en je krijgt vanzelf 2 super bodemboosters: geconcentreerde vloeibare plantenvoeding én de bokashi. De bokashi mag lekker verder verteren in je tuin en vormt hoogwaardige voeding voor al het groen. Geen tuin? Dan maken ze er bij het bokashi-inzamelstation (informeer naar de huidige locaties) geweldige compost van – voor iedereen. Zo maak je de wereld een stukje mooier en help je ons om het haagse groen te voeden met (h)eerlijke meststof. Tekst is afkomstig van de website: Smaak voor Groen.

De Estafette is een initiatief van Pitztop, Buurtwerk,High Sky Fitness, Anna&CO en SoZa, waarbij statushouders en studenten samen evenementen organiseren om elkaar en de stadsgenoten beter te leren kennen. Meer informatie volgt en houdt de Estafette Facebook in de gaten!

Wil je meer informatie of heb je een leuk idee voor een activiteit? mail dan naar: estafette@pitztop.eu

Earlier Event: November 6
Dutch Language Café: Game Night
Later Event: November 13
Dutch Language Café: Game Night