In ANNA & Co | Toeps maakt de wereld een beetje mooier

bron: www.toeps.nl/blog/toeps

bron: www.toeps.nl/blog/toeps

Omschrijf Bianca Toeps maar eens in één woord. Da’s haast onmogelijk. Ze is een multitalent en maakt de wereld graag een beetje mooier. Bianca is fotograaf, vormgever, websitebouwer, workshopleider, webshophouder en auteur; en dat allemaal tegelijkertijd. Ze volgt haar hart, doet wat ze leuk vindt en daardoor lopen dingen als vanzelf.

Hoe het zo begon
Bianca studeerde Communicatie en Multimedia Design en volgde een tijdje de kunstacademie. “Ik had een droom. Ik ging voor modefotografie, dus ik werd fotograaf, met een agent. Leuk, maar ik werkte me een slag in de rondte. Het werd te groot, ik had geen vrijheid meer. Na een Sloggi-commercial trok ik de stekker eruit: ik vertrok voor een maand naar Japan. Toen ik terugkwam startte ik voor de fun een fulltime blog met vriendinnen: Fashionmilk. Dat werd een succes. Daarmee ontdekte ik ook dat ik goed ben in het bouwen van websites. Daar ging ik mijn boterham mee verdienen. Op Toeps Media laat ik je zien wat ik doe.”

Een heus boek
Bianca heeft autisme en schreef daar een openhartig en lekker leesbaar boek over. Het heet ‘Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit.’ Aan de hand van verhalen uit de wetenschap, van zichzelf en anderen, legt ze uit wat het betekent om autisme te hebben. Verfrissend, zeggen lezers, komisch en heel helder. Je kunt het online bestellen. Op dit moment is Bianca een crowdfunding gestart om haar boek te laten vertalen naar het Engels. Wil je haar steunen? Doe dat dan hier!

De wereld mooier maken
De wereld mooier maken, dat is haar ding. Dat doet ze niet alleen met haar fotografie, vormgeving en verhalen. Bianca is gek op vintage kleding, struint de stad af naar leuke items en heeft een webshop waar ze haar vondsten verkoopt. Ook lanceert ze nu en dan een workshop Photoshop, waarin ze uitlegt hoe jij foto’s mooier kunt maken. In die workshops is een plek vrij voor een SoZa-bewoner, want ze draagt graag haar steentje bij aan de community. Zo staat ze ook altijd klaar voor de ondernemers binnen ANNA & Co. Die hoeven hun vraag over hun website of vormgeving maar te stellen. Wil jij ook een mooie website? Of meer leren over Photoshop? Mail Bianca.

Check Bianca’s websites:

Tekst: Ilona Labree, Labree & Co



Ilona Labree