Back to All Events

Opening ‘Haagse Iconen ontmoeten de Wereld’

Haagse iconen.jpg

De muren van SOZA en ingang van ANNA & Co zijn omgetoverd tot Street Art kunstwerken die de verhalen vertellen uit het land van herkomst van de statushouders én van de belevingswereld van kinderen van de Liduinabasisschool.

Het project Haagse Iconen ontmoeten de Wereld wordt op vrijdagmiddag 23 november officieel geopend door Mikal Tseggai. Tseggai, wiens roots in Eritrea liggen en raadslid is voor de PvdA, was meteen geraakt door het initiatief: ‘Op een van de kunstwerken is de gitarist Abraham Afewerki aangebracht. Toen ik de prachtige afbeelding van hem zag, heb ik een selfie met hem gemaakt en die naar mijn familie geappt. Abraham is echt een held in Eritrea.’

Haagse Iconen ontmoeten de Wereld is een initiatief van SOZA en The Hague Street Art. In een brainstorm noemden statushouders en leerlingen iconische figuren en elementen zoals de Scheveningse Pier, Messi, Sultan Al Atrash, stroopwafels, de Krar en de poort van Aleppo. Daar is een ontwerp van gemaakt dat vervolgens samen met bewoners en leerlingen is aangebracht op 5 muren van het SOZA gebouw.

The Hague Street Art, onderdeel van Stichting Aight, is een non-profit organisatie die zich inzet voor Haagse jongeren en scholieren. Door middel van participatieprojecten, voorlichting, workshops, en festivals worden jongeren aangespoord om hun competenties en talenten te ontwikkelen. Hierbij worden ze geholpen door professionals. The Hague Street Art biedt daarnaast ook een platform aan professionele street art kunstenaars in regio Den Haag.

Later Event: November 26
The Night Barber 'in da house'