In ANNA & Co | Maar liefst zestig buren op bezoek!

“Wat hebben we het toch getroffen met de buurt”, zegt Melissa George, community manager van ANNA & Co. “De burendag was een groot succes. Het was reuze gezellig en er werd veel gelachen. Het programma bood zoveel leuke dingen. Ondanks regen en wind kwamen maar liefst zestig buren kennismaken met ondernemers, studenten en statushouders bij ANNA & Co.”

“Het voelt als een zondag, alsof je bij je familie langs gaat,” vertelt één van de buurtbewoners, “dat maakt het leuk.” Zo viel de Ethiopische koffieceremonie van Stichting Gobez erg in de smaak. “Het is heel anders dan thuis,” vindt een andere buur, “de koffie wordt met zoveel aandacht geserveerd. En de geur van gebrande koffie en wierrook is heerlijk.”

De Oud-Hollandse spelletjes en de bordspellen deden het ook heel goed. De buren waren fanatiek aan het spijkerpoepen (goed voor de beenspieren!), koekhappen en ezeltje prikken. In de spelletjeshoek werd het hardste gelachen. Wil je ook eens meedoen? Iedere maandag en woensdag kun je spelletjes komen spelen bij Dutch Language Café.

Veel buren schoven aan in het atelier van Mijn Buuf om sleutelhangers te maken van gerecycled materiaal. “Het is echt leuk om zo met je handen bezig te zijn,” vertelt een derde buur. “Het is lekker creatief, ieder geeft er toch weer zijn eigen draai aan.”

Elk heel uur was er een clinic: boksen en bootcamp. Heb je de clinics gemist? Geeft niet, kom maar langs, High Sky Fitness en Boxitout traint je graag. Je vindt High Sky Fitness naast ANNA & Co in het SoZa-gebouw.

Van al die activiteiten word je hongerig. Daarom verzorgde Unity in Diversity heerlijke hapjes en een verrukkelijke Libanese lunch. In de tussentijd kon je genieten van Trio SoZa: drie conservatorium studenten die op viool, klarinet en contrabas een mooie mix speelden van klassieke en wereldmuziek.

Ook was er een doorlopende film met interviews van studenten en statushouders met lokale ondernemers, een topinitiatief van de Estafette. De film werd gedraaid in de Event Cube. Wist je trouwens dat die ruimte te huur is voor jouw events en vergaderingen?

En niet te vergeten: alle mooie foto’s die zijn gemaakt inclusief de photobooth, zijn van member Gabrian van Houdt!

Loop eens binnen bij ANNA & Co. Buren zijn altijd welkom en hun familie en vrienden natuurlijk ook.

Ilona Labree