In ANNA & CO | Meet the CEO: Henk Smid

Mahmoud, Henk Smid en Ties

Mahmoud, Henk Smid en Ties

Statushouders en studenten ontmoeten eens per maand een CEO. Met hem of haar praten ze over het werkveld en het werk van de CEO. Ook vragen ze de CEO om tips. Donderdag 31 januari spraken Mahmoud en Ties met de CEO van ZonMW: Henk Smid, een vriendelijke man die graag met hen in gesprek ging.

Onderzoek naar gezondheid
Henk Smid legt hen uit wat ZonMW doet. “Het is een organisatie die onderzoek laat doen naar de gezondheid van mensen. Zo doen we ook onderzoek naar de trauma’s van vluchtelingen. Het is niet altijd makkelijk om geld bij elkaar te krijgen voor onderzoek," vervolgt Henk Smid, “maar ik haal veel plezier uit mijn werk. Ik mag werken met een team van gemotiveerde mensen. We hebben de vrijheid om nieuwe ideeën te verzinnen en anders te denken.”

Hogerop komen
“Wat is uw tip voor ons als we hogerop willen komen?”, vragen Mahmoud en Ties aan Henk Smid. Hij antwoordt: “Voor mij is dat altijd hard werken geweest en goed weten waar je het over hebt. Natuurlijk moet je ook netjes met andere mensen omgaan.”

Mahmoud zou het liefst een financiële opleiding doen en heeft interesse in het werken op de financiële afdeling van ZonMW. “Bel me maar”, nodigt Henk Smid hem uit, “dan mag je een dag meelopen op de financiële afdeling. Zo krijg je beeld van wat er allemaal gebeurt en daar leer je veel van.”


Meet the CEO
Meet het CEO is een initiatief van
PitZtop, bedoeld om mensen met elkaar in contact te brengen en zo van elkaar te leren. Henk Smid geeft binnenkort het stokje door aan prof.dr. Nico van Meeteren, CEO van Health Holland. Dit keer gaan Ali en Muayyad met de CEO in gesprek, daarover later meer.

Ilona Labree