Wij vierden de zomer volop tijdens SOZA Summer Times

We vierden de zomer volop, vrijdag 5 juli, met de buurt en met de SoZa-bewoners. In de warme avondzon op aanstekelijke klanken uit alle windstreken. Er werd gedanst, gesport, gebarbecued, gegeten en we zagen alleen maar lachende gezichten. ANNA & Co kijkt dik tevreden terug.

Buurten bij elkaar

“Wat een gezellig feest, het is gewoon genieten”, lachte Debora Lootsma van het stadsdeelkantoor, nadat ze SoZa Summertimes officieel had geopend. “Er zijn statushouders, studenten, mensen uit Bezuidenhout en Benoordenhout en overal vandaan.” Dat klopt: jong, oud, klein, groot, wit en bruin speelden, sportten en dansten door elkaar. SoZa Summertimes is geslaagd, het festival verbindt de buurt.

Leukste manier

“Er is geen leukere manier om nader tot elkaar te komen dan zo: met muziek, eten en boksen”, vindt Guus van der Steen, acteur, muzikant en MC van deze avond. Hij grijnst: “En dan kun je ook nog met een spuitbus de vloer onderkliederen, je baard laten trimmen en je kleurtje laten vereeuwigen in de photo boot. Je ziet dat iedereen chill is en geniet van deze dag.”

Zoveel te doen

Het podium barste van het talent. Son Mieux, Banana Savannah en Egus&Filmon, onze Eritrese bewoners, we noemen een paar voorbeelden. Taste of Syria’s barbecue verspreidde verrukkelijke geuren. In de boksring werd gespard onder leiding van Ibrahim van High Sky Fitness. Favela Painting liet zien hoe je de mooiste vloerschilderingen kon maken. De fietstaxi’s van Eritrea Fietst maakten korte ritjes door de buurt, een mooi moment voor een gesprekje met de Eritrese SoZa-bewoners. In de photo boot legde Gabian alle blije gezichten vast. Wilde je je baard eerst laten trimmen? Barbier Moayyed stond voor je klaar. 

Groot succes

SoZa Summertimes 2019 was een succes. ANNA & Co geeft een groot compliment aan alle medeorganisatoren: SOZA Den Haag, PitZtop, High Sky Fitness en het JIT. En natuurlijk aan alle fijne vrijwilligers, buurtgenoten en SoZa-bewoners. Dank jullie wel. Volgend jaar weer!

Video: Dante.media
Foto: Gabrian van Houdt
Tekst: Ilona Labree - Labree & Co

Ilona Labree