2019, het jaar van dromen die uitkomen!

Reizen zonder op reis te gaan. Het kan bij ANNA & Co. Mensen uit alle werelddelen ontmoetten elkaar in de huiskamer en tijdens de evenementen. Buurtbewoners, expats, statushouders, studenten, ondernemers, politici. Om te leren en om plezier te maken. Vriendschappen werden gesmeed en netwerken werden gedeeld. Onze droom werd werkelijkheid. ANNA & Co kijkt met trots en een grote glimlach terug op 2019.

Met en voor de stad
Met én voor de stad, dat is ons credo. Daarom lanceren we evenementen zoals SoZa SummerTimes. Wat een succes was dat: muziek, dansen, sporten en eten in de warme avondzon. Ook organiseerden we met Resto van Harte een verrukkelijk Marokkaans driegangendiner voor de buurt en de bewoners van SoZa. Ze kwamen maar al te graag, de tafels stroomden vol, geen stoel bleef onbezet. Natuurlijk deden we ook mee aan Parels van Bezuidenhout en aan de Burendag. Zo hebben we heel wat leuke buren leren kennen. En zij ons, en dat was precies de bedoeling.

Wensen komen uit
Eén evenement, in samenwerking met Theatersport, lichten we er even uit. We kregen er zoveel mensen stil mee. Een teamuitje van het ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK) kreeg een heel bijzondere invulling. Het JIT verzamelde alle wensen van de statushouders in SoZa en stopte ze in een wenspot. De opdracht aan het team van BZK: ‘Vervul in twee uur tijd zoveel mogelijk dromen’. Het team van BZK vloog de deur uit. Wat zij bereikten in die korte tijd…. Ongelooflijk. Rijlessen, telefoons, spellen, voetbaltenues, een tv, een laptop, een afspraak bij de tandarts, een koelkast, kaartjes voor de Efteling, een naaimachine, ga maar door. Het resultaat? Heel veel stralende gezichten. Bedankt ministerie van BZK!

Keer op keer in de publiciteit
Keer op keer halen de evenementen en projecten de publiciteit. Steeds opnieuw komen wethouders op bezoek bij de ondernemers binnen ANNA & Co. De ondernemers organiseren ook zoveel bijzondere dingen. Zo vertelden Wool for Warmth en Dutch Language Café laatst op Den Haag FM over hun taal-brei-café. Lees het verhaal maar, het is een heerlijke feel good story. Ook Mijn Buuf is razend populair in de media, en terecht. Ze zet zich volop in voor sociaal geïsoleerde migranten, vooral vrouwen. SoZa-bewoner Mahmoud organiseerde op zijn beurt een geslaagd politiek café in ANNA & Co, met maar liefst vier jongerenpartijen. Steeds meer mensen worden enthousiast van de projecten binnen ANNA & Co.

Lift mee op het succes!
Wil jij als ondernemer meeliften op het succes van ANNA & Co? Word member. Je hebt alle keuze: we hebben nieuwe pakketten met allerlei mogelijkheden. Er is er vast een die bij je past. Bel Melissa: 06 830 803 48, of mail haar voor meer informatie!

Laatste nieuws: nu ook ’s avonds open
Een nieuwtje, vers van de pers: de huiskamer van ANNA & Co blijft voortaan ook ‘s avonds open, dankzij steun van Fonds1818 en dankzij de initiatieven van PitZtop en Dutch Language Café. Je kunt er mensen ontmoeten en als je wilt zelf dingen organiseren. Denk aan een filmavond of een pingpongwedstrijd. Geef je op als gastvrouw of -heer en stuur Melissa een mail

Een nieuw jaar vol nieuwe kansen
ANNA & Co doet het goed. Het concept staat, de ondernemers zetten zich volop in voor de nieuwkomers. Daarom doet de gemeente een stapje terug. Na een jarenlange nauwe samenwerking draagt ze het contract over aan partner ANNA Vastgoed & Cultuur.

Community manager Melissa George gaat er vol voor: “2019 was een geweldig jaar vol mooie momenten en ontmoetingen. Ik ben de ondernemers in ANNA& Co, de SoZa-bewoners en ook de programmamaker van SOZA dankbaar voor de doortastende manier waarop zij hun mouwen opstropen en initiatieven lanceren. Ook in 2020 gaan we er samen vol energie tegenaan om knallende resultaten te boeken. Je kunt op ons rekenen. Fijne jaarwisseling allemaal!

Tekst: Ilona Labree, Labree & Co
Foto’s:
Gabrian van Houdt



Ilona Labree